Get Adobe Flash player
Home Zdravlje Alergije

postheadericon Alergije

 

 

Informacije koje slijedi je ljubazno je dala Carroll H Weiss, stručnjak za pseći poremećaja, a posebno onih koji utječu na Dalmatinaca.

 

Subject: urtikarija ("osip")
  Ja sam uvijek oprez vlasnike koji se simptomi kao što su "kvrga" i projekt svojim dojmovima u dijagnozu bez ostvarivanja neke simptome poput udaraca oponašaju mnoštvu različitih temeljnih dijagnoza.

Najviše voli i dobro značenje vlasnik može ukrcati na over-the-counter tretmana što oni uvjeren da je dijagnoza i mnogi psi će se pogoršati zbog pogrešno ili krivo liječenje. S druge strane, danas diže troškove veterinar posjet je svakako razlog da se razumljivo oklijevati da se životinja veterinaru bilo najmanji simptom je vidio.

Unatoč svoju zabrinutost u krivu dijagnozu od strane bilo koje ne-veterinaru (i neki veterinari, previše, nažalost), moram priznati moj opći dojam je da je "kvrga" na Dalmatinci najviše puta su urtikarije ("košnica") i najviše puta u skladu s tim, oni su Simptomi alergijske podlozi / osjetljivost reakcija kože i kaput da vrijeđa alergen.

Različiti tretmani neposrednoj su danas dostupni za osip. Za prevenciju, važno je za Dal vlasnika da se medicinski detektiva i pokušati utvrditi što je pas učinio, jeo, hodao kroz kratko prije početka u košnicu reakcije tako da temeljni krivac može identificirati i nadamo se izbjeći za buduća .

Osip može biti lokaliziran na jednom području ili bodywide. Neki Dalmatinci, na primjer, imaju izuzetno teške alergije na buhe sline i ugriza buha jednom će potaknuti bodywide skup košnica, a buha osjetljivost je odsutna u littermate kojima je potrebna grupa buha i razviti osip samo na tom području .

Ali * * BODYWIDE reakcija, bez obzira na podlozi krivac, govori vam pas je izuzetno osjetljiv i ima da bude gledao za buduće bodywide reakcije.

Svrbež, jedan od najvažnijih prividni potvrde da se alergijske reakcije koje se odvijaju, može biti uzrokovan košnici, ali često je iznenađujuće odsutan.

Ako (ponoviti "ako") bumps su doista košnica, većina tipova košnica obično su self-limiting sa ili bez liječenja, te će pokrenuti svoj tečaj OSIM pas dolazi u dodir svakodnevno ponavljaju s uzročne alergene (peludi u zraku, fleabites, alergijske biljke, neki lijekovi, i lista ide dalje ad infinitum). No, u vrlo rijetkim (hvala bogu) primjeraka košnice i dalje napredak i pogoršati u težini, i temeljne bodywide alergijske reakcije mogu prodrijeti na drugim dijelovima tijela kao što su vrat, gdje je "unutarnji" košnica može početi proporcionalnost psa usis zraka i po život opasne situacije brzo događa. (Ova vrsta težini mogu se odmah oslobađa od injekcija adrenalina u hitnoj ...)

Za alergiju-inducirana košnica, liječenje može biti i simptomatski na kratko vrijeme osnova i / ili preventivne za dugo vremena izbjegavanje (uklanjanje alergena u hrani iz Dal je dijeta, desenzitizacija za zraku pelud, grinje i sl).

Antihistaminici kao Benadryl i Chlor-Trimeton (oba dostupna kao over-the-counter lijekovi) su vrlo učinkovite u olakšavanja alergijske simptome kao što su svrab plus suzbijanju alergijskih reakcija, dok vrijeđa krivci su prisutni u Dal okruženju. Oni ne morate ništa učiniti za prevenciju i samo simptomatsko olakšanje, ali u nekim Dals, da sami mogu biti vrlo dobrodošli za psa i vlasnika.

 
ODABERITE JEZIK
Croatian English French German Italian Russian Spanish
4SummerShows - Split
Pozivamo Vas da prijavite svog psa na 4SummerShows - Shows with that little extra
Baner
NAŠI PARTNERI
Baner
Baner
ANKETA
Da li ste zainteresirani za ring dresuru sa vašim psom kao priprema za izložbe pasa?