Get Adobe Flash player
Home Zdravlje Gluhoća

postheadericon Gluhoća


 

Zajednički S mnogo drugih životinja s bijelim krznom, Dalmatinski psi mogu patiti od gluhoće na jedno ili oba uha. Tek odnedavno je moguće testirati životinje na gluhoću i neki rezultati su pokazali da oko 1 od 12 testiranih Dalmatinskih pasa su gluhi na oba uha.

Stoga je važno osigurati da dalmatinski pas kod kupnje može čuti na najmanje jedno uho. Možete zamisliti bol u srcu, ako vam vaš ljubimac je gluh na oba uha nakon što ste uzeli odgovornost za njegovu budućnost i postali vezani za njega. Gluhi pas može biti velika odgovornost za sebe i one oko njega i zahtijeva više pomoći nego što većina vlasnika može pružiti.

Sada postoji definitivni test za gluhoću zove BAER test. Test se provodi jednom štenci su stari 6 tjedna. Elektrode spojen na računalo su u stanju mjeriti mozak reagira na buku (ili nedostatan) odgovor, čak i ako je štene bez svijesti.

Iskustvo je pokazalo da su druge metode ispitivanja sluha, kao što je pljeskanje rukama ili druge iznenadne zvukove, ne možete osloniti. Postoje mnogi slučajevi da je kupac šteneta se uvjerio da njihov ljubimac može čuti i saznati prekasno da to više nije slučaj.

Mi bih preporučili da se raspitate o tome kako i da li je vaše štene testirano. Ako je BAER testirani, uzgajatelj će imati računalno ispisan rezultat. Te će biti predan Vama kod kupnje vašeg šteneta.

Ako nema dokaza da je ispitivanje obavljeno, a vi i dalje želite ići naprijed i kupiti, tražite pismenu potvrdu da će uzgajivač uzeti štene natrag ako se naknadno utvrdi da je gluh na oba uha.

Dokazi pokazuju da psi s tek djelomičnim sluhom je vjerojatno da će imati više potomstva gluhog od onih sa savršenim sluhom.

Kao oprema za obavljanje BAER testiranje je specijalizirana, testiranje je dostupan na samo nekoliko mjesta. Kontaktirajte svog veterinara vezano uz BAER test.

 
ODABERITE JEZIK
Croatian English French German Italian Russian Spanish
4SummerShows - Split
Pozivamo Vas da prijavite svog psa na 4SummerShows - Shows with that little extra
Baner
NAŠI PARTNERI
Baner
Baner
ANKETA
Da li ste zainteresirani za ring dresuru sa vašim psom kao priprema za izložbe pasa?