Get Adobe Flash player
Home Zdravlje Urološki problemi

postheadericon Urološki problemi

Urin ne samo sastoji od vode, ona sadrži mnoge tvari, uključujući minerale (npr. kalcij, magnezij i fosfor), elektroliti (npr. natrij i klorid), lijekovi i drugi otpadni proizvodi koje tijelo treba da biste dobili osloboditi od.

Ponekad mogu formirati kristali u urinu, a ako ti kristali ukupna zajedno mogu formirati mala kamena. Kako vrijeme prolazi to kamenje može dobiti veći i veći, eventualno veličine koje sežu su ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući dijelove kamena, količinu vremena da oni ostaju u mokraćnog sustava i koncentracije sadržaja kamena u urina.

 

Postoje mnogi faktori koji sudjeluju u oblikovanju kristala, uključujući:

 

 

1

Infekcije mokra

ćnog sustava ... ti se može dogoditi prije nego kamen oblika i uzrokovati kamenje, ili se može pojaviti kao posljedica oštećenja uzrokovanih kamenje.

 

2

Dijeta - neke komponente u hrani (npr. minerali) mogu predispoziciju za kamene formacije ako se jede u visokim koncentracijama.

 

 

3

Urin kiselosti ... neki oblik kristala najbolji u kiselim ili alkalnim u urinu.

 

Ljubimci koji se razvijaju kamenjem u svom mokraćnog mjehura mogu pokazivati ​​nikakve znakove na sve, osim zid mjehura dobiva upaljene. To dovodi do povećane učestalosti mokrenja i krv u mokraći - drugim riječima tipične znakove cistitis.

Ako kamen seli iz mjehura u mokraćovod to ponekad može blokirati cijev - što dovodi do naprezanja i nemogućnosti da prođe urina. To može biti vrlo ozbiljna jer zadržavanja urina dovodi do nazad tlak do mokraćnog sustava, dok ga na kraju utječe na bubrege sebe. Osim toga, ako je mjehur rastegnut postaje vrlo zid može ponekad puknuti, što dovodi do unutarnje peritonitisa. Male mačke su prilično uzak uretre i oni mogu dobiti prilično blokiran od strane kamenčićima ili utikači proteina i minerala.

Vrlo povremeno kamenje će se obrazac u bubrezima sebe gdje mogu uzrokovati krvarenje i spriječiti odljev urina ... što dovodi do oštećenja bubrega.

Liječenje obično uključuje kirurško uklanjanje kamenja, ali u nekim slučajevima oni zapravo mogu biti otopljen u mjehur promjenom prehrane - bez potrebe za obavljanje operacije. Ako vaš ljubimac ima takav problem vaš veterinar će savjetovati na koji je način liječenja je najprikladnije. Dugoročni prehrambene upravljanje ponekad je potrebno kako bi se spriječilo ponavljanje.

 
ODABERITE JEZIK
Croatian English French German Italian Russian Spanish
4SummerShows - Split
Pozivamo Vas da prijavite svog psa na 4SummerShows - Shows with that little extra
Baner
NAŠI PARTNERI
Baner
Baner
ANKETA
Da li ste zainteresirani za ring dresuru sa vašim psom kao priprema za izložbe pasa?